Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Voi hyvä isä, se on tunnustettava nyt, että kun ei leikkaa, niin ei leikkaa. Vaikka kuinka olis lukenut sanakirjaa ja muitakin romaaneja. Nyt on kyse siitä Timo Soinin hienosta vedosta: tarjotaan tää juttu nyt Hesarin etusivulla  ihan kaikille, väännetään rautalangasta teillekin, Tossavaisen juopottelevat veljekset siellä Esson baarissa, miten nää jutut sen Kreikan kanssa oikein menivät. 

Kun Soini ihan isolla rahalla ostaa koko Hesarin etusivun ja omistaa sen meille kaikille, koko Suomen kansalle, niin  olettamus on, että me nyt lopultakin tajuamme, mistä on kyse niissä paljon puhutuissa Kreikan vakuuksissa.

Moni lehti jo on antanut ymmärtää, että keisarin uudet vaatteet on paljastettu, eli Soinin pyhäpuku. Ollaan olevinaan, niin kuin prosenttiswapit ja tuottojenvaihtosopimukset sekä synteettiset shortjärjestelyt  (”siinä ydin”) olis ihan tosta-vaan-jokaiikan-ekonomi-latinaa. Mutta lehdet uskaltaa sanoa, ettei ymmärrä, eijummarra. Ja jopa että sana vakuus ei tarkoita poisjäämisellään, etteikö siellä sittenkin  olis sovittu joistakin asioista, jotka käytännössä tarkoittaa vakuutta.  Asia Kreikan ja muun EU:n kanssa, saati sitten Suomen, on niin maar monimutkainen, ettei me sitä ymmärretä. Ymmärtääkö kukaan? Ymmärtääkö Jutta tai Jyrki? Tai heidän neuvonantajansa?  Varmasti ymmärtävät, tähän meidän on luotettava. Lehdessä sanottiin tänään, että koko totuus paljastuu 30 vuodessa. Siis tosiasia on, että kukaan ei ymmärrä nyt ja historioitsijat voivat myöhemmin yrittää ottaa selvää.  Asiat ovat näemmä niin, että päätetään nyt jotain ja mietitään vasta myöhemmin, mitä oli tarkoitettu.

Voi, miten tuttua ammattijärjestöajoilta! Yömyöhään sopimuksia sorvattiin, pykälä pykälältä, laskien kustannuksia, sopisiko tämä? Entäs tämä? Okei,ei sitten,  unohdetaan koko juttu, aloitetaan alusta. Lopulta luppasilmä-seuvottelijat päättivät: olkoon sananmuoto noin, mietitään tulkinnat sitten myöhemmin. Tää nyt kuitenkin  on se pääperiaate. Tärkeintä  oli, että päätavoite oli saatu läpi.  Kiistat tulevat sitten joskus. Muistan  miten monta kertaa  oli niin, että itse ymmärsi, mutta asia oli aivan liian monimutkainen selitettäväksi parilla sanalla kentälle.

Selitä se sitten Suomen kansalle.  Jopa viidenkymmenentuhannen euron voimalla.  Ovatpa urpoja, jolleivat tajuu. Parasta pitää suu supussa. Olla ymmärtävinään. ”Tuottojenvaihtosopimuksessa  vaihdetaan ennalta sovittuja tuottoja ja  tappioita.” Jne jne, asia selvä.

Polittiikka on likaista peliä, parempi kun sanoo vaan reilusti: ei kiinnosta. Niinhän moni tekee ja jatkaa oman navan tuijottamista ja naapurin arvostelemista. 

8. kesä, 2013

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...