Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Ja maisema suoraan "halk illanruskon auerman"... 

Mutta märkäräiset ei oo moksiskaan. Oli ilma miten vaan silkkiä tai illanruskon auermassa kiertelisi joutsenia pareittain siivet suhahdellen, niin mäkäräiset käy estotta kimppuun. Meidän mökillä ei ole hyttysiä, ainakaan vielä. Jos on aiempiin kesiin luottamista, ei tule myöhemminkään (keinot on  monet, sanoi eukko kun kissalla pöytää pyyhki. Tässä tapauksessa on erinäiset keinot käytössä hyttysten karkottamiseksi tontilta). Ja hyttysten pistoja voi ennakoida allergiapillerillä. Joko se estää niitä pistämästä tai sitten pistokset ei kutia. Mutta millä ihmeen konstilla saa mäkäräiset karkotettua? Ne ei välitä mistään, hyökäävät ja haukkaavat palan ihoa. Muistaakseni ne tulivat ennen vanhaan vasta paarmojen jälkeen. Ensin juhannuksena hyttyset, heinäkuun puolesta välistä paarmat ja sitten vasta mäkäräiset. Ja nekään eivät Etelä-Suomessa. Ja vihon viimeisinä tulivat hirvikärpäset, joista sanottiin, etteivät ne pure. Tjaa, että eivät vai?

Nyt on Pieterillä säärissä aika mehevän näköisiä patteja, viis ovat paikalliset mäkäräiset veisanneet superhyper-sumutteista. Kimppuun vaan! Ja päälaessa on pari märkivää möykkyä. Pieter painelee, rapsuttaa. Minä kiljun: "Älä koske! Bakteerit saa likaisista kynsistäsi vaan lisää kasvupohjaa!" Mutta minkäs teet! Kutittaa, sattuu, jomottaa. Pieter jupisee takaisin "No voihan fuck, bakteereja on joka lähtöön, jokunen lisää ei muuta asiaa sinne ei tänne!".  Jalat on aika pahan näköiset. 

Itselläni on korvan takana ihan järkyttävä ajos. Siitä se siirtyy korvalehteen, kaulan imusolmukkeisiin... Desinfiointia, Bepanthenea, Hydrokortisonea, kaiken maailman anti-itching. 

Ei, mikään ei karkoita mäkäräisiä. Eikä mikään pure niiden puremiin.Niitä ei ole paljon, mutta jokunen harva ja aggressivinen on valikoitunut meidän mökillemme ja me olemme ilmeisesti super-allergisia.

"Me ei taideta olla maalais-ihmisiä", sanon Pieterille, kun istutaan illallispöytään. Naapurin tuomia ahvenia ja ruotsalaisia uusia perunoita. Ja pullo kuohuvaa Pieterin rakentaman terassin kunniaksi. Aina on syytä juhlia. Mutta mäkäräisten puremat jomottavat...

"Ai miten niin ei oltais maalaisihmisiä? Minä ainakin olen. Mä voisin ihan hyvin asua täällä, täähän on ihana paikka!" Hän on tosissaan. Mäkäräisistä huolimatta.

PS. Minä haluun kaupunkiin.

2. kesä, 2013

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...