Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Pieter rakastaa koneita. Mitä enemmän pörisee, sen parempi. Mökillä hän kulkee ruohonleikkurin jäljessä, mutta se haave mönkijästä kyllä taitaa jäädä ikuiseksi haaveeksi. "Sillä sitä sitten ajelisi", hän juttelee itsekseen, "kesät talvet, talvella sillä voisi aurata lunta, kesällä leikata ruohon ja syksyllä puhaltaa lehtiä..." Niinpä.  Varmaan keväällä kääntää maat, kyntää ja kylvää. Monitoimikone.

Nyt on tyydyttävä siihen tavalliseen ruohonleikkuriin sekä trimmeriin, joka kaasuttaa niin maar pirun äänekkäästi. Sen tuoma jännitys voittaa uutisetkin. Se ei siis edes malta tulla sisälle puoli yhdeksän uutisille, kun trimmeri tärisee kaulalla. Entäs vesipumppu sitten? Se keikkuu laiturilla, siihen liittyy lisäksi kaksi muuta masiinaa. Painepesuri, se pölynimurin näköinen ja sitten se toinen. Kompressori? Arvasinko oikein? Jaka tapauksessa sekä johtoa että letkua piisaa! Sulassa sykkyrässä toinen toisiinsa kietoutuneena. Kun minä -opastettuna - pesen sillä kamalalla masiinalla laiturilta linnun kakkoja niin että lastut lentelee, pitää hänen tulla välillä paikalle ja tempaista pesuri kädestäni.  Pitää näet päästä ihan itse tekemään - ja näyttämään. 

Joku toinen kone hyrähtää metelillä käyntiin jossain mökin kulmalla aina silloin tällöin. Taas kompressori? Tai sitten joku muu. Kompressoreja meillä on useampia, pientä ja isoa, eri tarpeisiin. Ja on oksasilppuri. Oikein jykevä sellainen. Pitää ylivertaista meteliä, pahempaa kuin sirkkeli. Nielee oksaa ja pientä runkoa kuin tyhjää. Mukavaa vaihtelua maaseudun rauhassa...

(Muistan, miten Pieter manaili Jokelan nuoria motoristeja, kun ne kaahasivat läpi Temmon alueen kypärän visiirit silmillä, kuin muinaisen Amarcord-elokuvan symbolistinen ajaja. Meteliä kauhisteli. Muka. Olen varma, että kateus se kaikersi sydänalaa. Itse olisi pitänyt päästä sarviin!)

Jotkut sanoo, että vanhemmat kasvattaa pojat pojiks ja tytöt tytöiks. Kun tytöille annetaan nukke käteen, niin se alkaa leikkiä äitiä. Mutta annapas pojalle nukke, niin se istuttaa sen autoon ja lähtee ajamaan. Ei se ala leikkiä isää, viedä nukkea päivähoitoon tai vaihtaa sille uutta vaatetta päälle. Keittää sille velliä, hui, pois se hänestä! Meidän pojalle ei oltu leikkiautoja vielä siinä vaiheessa edes ostettu, kun se lähti konttaamaan kohti siskon lelulaatikkoa. Sieltä se aikansa pengottuaan löysi sen siskonsa ainoan auton ja alkoi onnellisena päristellä sen kanssa lattialla.

Nykyään poika ei niin kaksinen motoristi ole, mutta siltipä oli jo pienenä ne perinteiset pojan elkeet. Keskivertomiehen elkeet. 

Onhan niitä toki miespuolisia sulosielujakin, samoinkuin kaahailijanaisia, mutta he eivät olekaan keskivertoja. Poikkeus vahvistaa säännön. 

Mutta siinä missä minä kammoksun koneita ja kovia ääniä, pelkään, että kone räjähtää, auto syttyy palamaan tai kuulostelen jännittyneenä, miksi pesukone pitää noin omituista ääntä ja pakastin sirisee ihan eri tavalla kuin eilen, Pieter vetää kierroksia autosta, näkee unta äänekkäistä moottorikelkka-ajeluista tai vesiskoottereista. Ja imuroi joka päivä, mitä enemmän ääntä, johtoa ja letkua, sen parempi. Keskivertomies. 

28. touko, 2013

1

Jarmo 29.05.2013 12:23

Näinhän se M sanoo ja katsoo minuun

Mona 28.05.2013 14:09

Olen aina sanonut: the difference between men and boys is the price of their toys

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...