Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kuukausiliitteestä luin Matin ja Tepon haastattelun. Siinä sarjassa, jossa sisarukset tai vanhempi-lapsi kertoo toisistaan, tiedättehän. Matti ja Teppo, se takavuosien vitsi numero yksi. Mutta niin vain täyttyivät keikkapaikat ja täyttyvät edelleen, mikäli kavereita on uskominen.

Mutta se, mikä oli ihanaa jutussa oli tyyli, millä he toisistaan puhuivat! Tietty siinä heitettiin huulta, mutta miten sydämellistä juttua. Joku sanoisi imelää peetä, mutta minusta se kuulosti mukavalta ja aidolta. "Rakkain asia tässä koko hommassa on se, että olemme veljiä", sanoo Teppo. Samaa vakuuttelee Matti omassa osuudessaan.

Se, että ollaan sisaruksia, ei takaa, että kemiat pelaisivat. Monesti sisarukset ovat niin erilaisia, että ihmettelevät, kuinka he oikeastaan ovat edes samoista vanhemmista. Kuinka usein saakaan lukea haastatteluista, että joku on kokenut itsensä niin ulkopuoliseksi, että melkein voisi kuvitella itsesnä löytölapseksi. Mustilainen varmaan jätti ovelle nyyttinä ja siitä vanhemmat korjasivat talteen.

Itse olin sisareni kanssa etäsuhteessa koko iän, kirjeenvaihto kyllä suhasi mannerten välillä tiuhaan tahtiin lentoteitse ja myöhemmin sähköisesti. Mutta kun tavattiin, oli edessä sama kuin muinoin lapsena: oltiin eri maata. Hän juurevasti kiinni turpeessa, minulla pää pilvissä ja sydän liihoitellen milloin pilvissä, milloin ojien pohjia viistäen.

Toinen veljespariskunta ovat nämä Liimataisen pojat, heidänkin haastattelunsa luin hiljattain: jonne Aaron ja isoveljensa Tommi Liimatainen. Jälkimmäinen se Katri-Helenan mielitietyksi sanottu ja edellinen soolourallaan etenevä nuori muusikko. Jonnesta tuli koko kansan lemmikki "Vain elämää"-sarjan myötä. Söpö ja fiksu kaveri, joka osaa arvostaa elämää noustuaan jostain synkistä vesistä. Veljekset välittävät todella toisistaan, ovat kokeneet yhdessä ankean lapsuuden (sen sijaan Ruohosen veljeksillä, joihin kuuluin myös oopperalaulaja Seppo, oli 19 neliön asunnossaan ja kotipihallaan mukavien vanhempien huomassa kaikki, minkä tarvitsivat eli ilmeisesti paljon rakkautta!) ja jättäneet kaikki menneisyyden haamut taakseen. 

Kunpa ihmiset (jopa minä itsekin!) oppisivat joskus puhumaan ja ajattelemaan nätisti toisistaan. Aina on jossakin piilemässä pieni piikki, naljailu vähintään, vahingonilo, vitsiksi peitelty kateuden poikanen. Jos luet keskustelupalstoja, joka asia on väännettävä ilkeilyksi. Joku kysyy, miten selvitä tästä kirvelevästä pettymyksestä ja heti jo vastataan että vedä ittes hirteen torvi. Joku on onnellinen/onneton mistä hyvänsä asiasta ja haluaa kertoa siitä, niin eikös vain saa kommentin että v****akos siinä urputat, idiootti. Ei niin pientä asiaa, ettei jo viides kommentti ole negatiivinen. Negatiivinen on lievä ilmaus, kommentit ovat murskaavia. Ja tietenkin netin kysymyksiä ja henkilökohtaisia purkeuksia arvellaan provoiksi (että yläpitäjät käynnistävät keskustelua). Mitä sillä on väliä? Jos joku ajattelee simppelimmin ja kirjoittelee nettiin tuntemuksiaan tai jos ylläpitäjä tehtailee kysymyksiä, joihin ihmiset tarttuvat, on yksi lysti, miten kirjoitukset saavat alkunsa. Silti ei ole tarpeen suhtautua vihamielisesti. 

Typeristä kommenteista ei pitäisi välittää, mutta kun ei osaa olla välittämättä. Joskus olen osallistunut johonkin keskusteluun, mutta sielu ei anna periksi vilkaista jälkikäteen, onko joku kommentoinut. Paha mieli vain tulisi lukea, että mitäs siinä viisastelet, senkin besserwisser. Tapa ittes. Kukaan rehellisesti kirjoittava ei ole ansainnut sellaisia kommentteja.  

5. touko, 2013

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...