Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Hautala, Katainen, Niinistö, Putkonen, Kanerva, Urpilainen, Gutzenina, Hakkarainen, Halla-aho ja Stubb. Siinä oli vasta kymmenen. Mutta heitä on paljon lisää. Joka päivä otsikoissa joku uusi. Siviilejä, kuten se ope, joka innostui panemaan nuorisoa kuriin ja herran nuhteeseen. Ja se rehtori, joka siitä riehaantui ja purki työsuhteen. Yritysten johtajia, Vehviläinen (Finnair, ent.), Perä (Talvivaara), Sailas (Ilmarinen)... Mutta pysytään nyt kansanedustajissa.

Jokapäiväistä leipäämme ja hengenruokaamme on nykyisin toisten virheiden kauhistelu. Kyllähän niissä kauhisteltavaa riittääkin, moraalittomia ylilyöntejä, selittelyä ja pimittelyä, lyhytmuistisuutta, suorastaan dementiaksi sen voisi epäillä eräillä jo kehittyneen. Lehdet saavat vettä myllyynsä ja kansalaiset jauhavat uutisia, ottavat kantaa puolesta ja vastaan. Niin toimii demokratia. Demokraattisesti valitut kansanedustajamme tekevät enemmän tai vähemmän suuria möhläyksiä, säheltävät päätöksiä ja lausuntoja pyörrettäväksi seuraavana päivänä. Änkyttävät  sitten selityksiään uutisissa ja aamutv:ssä. "Enhän minä, mutta kun ne pojat..."

Joskus on yritetty viritellä hyvien uutisten lähetyksiä. Leikkimielellä varmaan, eiväthän positiiviset uutiset mene kaupaksi. Ihmisten pitää saada osallistua, ottaa kantaa.Räyhätä.  Twiitata ja facebookata. On päästävä erottamaan Hautalaa, puimaan nyrkkiä Gutzeninalle, päivittelemään Kataisen ja Urpilaisen edesottamuksia, kun he hupaisasti soutavat ja huopaavat näissä euro- ja eu-asioissa sekä verouudistuksissa. Jos vielä olisi giljotiini käytössä, niin kyllä siinä olisi terä viuhunut! Tai edes jalkapuu, miten mukavaa olisikaan pistää krapulainen Hakkarainen jalkapuuhun muutamaksi toviksi!

Välillä tuntuu, että olemme valinneet täysin väärän eduskunnan ja sen keskuudesta on nimitetty täysin väärät ministerit. Luottohenkilömme eivät olekaan asiantuntijoita, mitäpä nyt kansakoulunopettaja tai yhteiskuntatieteiden maisteri voisi tietää kansainvälisestä talouspolitiikasta?  Selvitä niistä vielä vierailla kielillä. Tai kristitty lääkäri poliisitoimesta tai homojen tunteista? Valtiotieteen ylioppilas oopperasta? 

Muista kuitenkin, että edustajat ovat kansa pienoiskoossa. Kansa, me. Sillä erotuksella, että inhimillisten erehdysten pimittelyn ja valkoisten valheiden lurittelun lisäksi he kaikki ovat kiinnostuneita  yhteisistä asioista, ilmeisesti jaksavat keskiverto-virtasta paremmin ottaa selvää ja kiinnostua paperinmakuisista aiheista. Meillä pysytytään sentaan suhtkoht hyvin tekemään kompromissejä ja saamaan lopulta tulosta aikaan. Ei kaikkia miellyttävää, välillä virheellistä tai huonosti valmisteltua. 

Jos olisin kansanedustaja, hakkaisin päätäni seinään joka päivä. Arvostan sitä, että nämä jaksavat ja kestävät. Uskotaan vaan suosiolla, että useimmat heistä tekevät parhaansa. Jos eivät tee tai jos ei uskota, valitaan ensi kerralla uudet. 

19. huhti, 2013

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...